Booomerang.dk overtager donationsplatformen Charii.dk

12. oktober 2017

PRESSEINFORMATION

M+ i Horsens konverterer ejerskab af Charii til medejerskab af Booomerang.dk, der skal udvikle den danske crowdfunding-scene yderligere under ledelse af ”Mr Crowdfunding”, Michael Eis.

Donations-portalen Charii.dk bliver nu et selvstændigt brand under Danmarks største crowdfundingportal inden for reward-crowdfunding, Booomerang.dk.

Charii er stiftet af succesrige M+ i Horsens. Booomerang.dk ejes og er stiftet af Michael Eis, der er branchepionér og medstifter af blandt andet Dansk Crowdfunding Forening.

CASA-folkene bliver medejere af Booomerang med sigte på at tiltrække flere medejere som grundlag for at eksekvere en ambitiøs vækststrategi, hvor man på sigt vil spille en rolle i alle relevante crowdfunding- markeder.

Ved rewardbaseret crowdfunding får de såkaldte backere noget igen fra projektudbyderen. Et produkt, en rabat, en fordel eller bare en taksigelse på eksempelvis de sociale medier.

Charii har forsøgt at vinde fodfæste i donations markedet og har samarbejdsaftaler med en række af landets mest kendte NGO’ere, som de ville give en platform at samle penge ind på til bestemte projekter på en nem måde og effektiv måde. Charii blev stiftet af folkene bag succesrige M+ i Horsens og nogle folk omkring dem med ønsket om at gøre en samfundsmæssig forskel.

Ny strategi når CASA-folk bliver medejere af Booomerang

”Vi har bygget en god platform og har nogle stærke samarbejdsaftaler, men vurderer, art Charii kræver mere crowdfunding fokus og kompetence, end vi har alene. Så matchet med Michael Eis og Booomerang er perfekt. Vi tror meget på crowdfunding og Booomerang, så vi glæder os naturligvis over at Charii, og vi bliver en del af Boomerang-familien”, siger M+ direktør Per Hansen.

Booomerangs nye strategi er at styrke sin markedsposition og penetrere ind i nye crowdfunding-markeder over tid, ikke nødvendigvis i Booomerang navnet, men med brug er viden og teknisk platform. CASA-folkenes entré er første etape i en planlagt større kapitalrejsning, der skal styrke Booomerangs økonomiske handlekraft.

”Med Charii kommer vi ind i donationsmarkedet, som har været lidt wild west i tilgangen, og hvor nu også Facebook har meldt sit indtog. Der er nogle lovgivningsmæssige issues, der skal håndteres, som vi vil arbejde hårdt på i dialog med blandt andet Indsamlingsnævnet, og det vil gøre os unikke ret hurtigt, også i sammenligning med Facebook. Og så er vi altså pure danske”, siger Michael Eis om overtagelsen, som han glæder sig meget over og betegner som en spændende, strategisk milepæl.

”Charii passer perfekt i porteføljen og til den strategi, vi har defineret for Booomerang. Vi skal arbejde med parallelle og nye indtægtskilder end indsamlingsprovisioner alene, og vi skal ind i nye markeder og nicher med vores teknologiplatform og crowdfunding-erfaring og viden”, siger en optimistisk Michael Eis, der sigter på at hente kapital ind til en ejerandel, der svarer til 30-35% i alt.

Den indkomne kapital investeres i fuldt omfang i firmaet til realisering af vækstplanerne. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Michael Eis, 2396 0909 eller Per Hansen, 4063 7225.