Exxit 59 A/S og Good Food Group hædret med fornem arkitekturpris

4. oktober 2023

Exxit 59 A/S og Good Food Group hædret med fornem arkitekturpris

Til Arkitekturens Dag mandag d. 2. oktober blev tre forskellige arkitektoniske perler belønnet med Vejle-Prisen, og vores erhvervsdomicil på Herredsvej 30 i Vejle var en af vinderne. Erhvervsdomicilet her er opført af Exxit 59 A/S specifikt til Good Food Group, og vi er superglade over at modtage prisen, der fremhæver nybyggeri og ombygninger, der er særligt inspirerende.  

 

Den bæredygtige arkitektur blev belønnet

Bæredygtig arkitektur er mange ting - både genbrug og genanvendelse samt nybyggeri i langtidsholdbare materialer, der passer godt sammen med de nuværende omgivelser. Det er i hvert fald fællesnævnerne for de tre bygninger, der løb med Vejle-Prisen i år. 

Vejle-Prisen har været uddelt siden 1972, og det er altså 50. gang, at prisen uddeles til en eller flere bygninger i Vejle Kommune som en anerkendelse af nybyggeri, ombygninger eller renoveringer og grønne anlæg, der kan danne inspiration for andre. Det er Vejle Kommunes Teknik & Miljø forvaltning, i samarbejde med en fagdommer udpeget af arkitektforeningen, der er ansvarlige for udvælgelsen af de værdige modtagere hvert år.

 

En bygning, der skaber samhørighed med omgivelserne

Erhvervsdomicilet på Herredsvej 30 er bygget i det attraktive erhvervsområde Exxit59, som er ejet af M+ Ejendomme A/S, og et stort fokus har været at skabe et harmonisk udtryk, der passser ind i det nuværende område. Dommerne fremhævede derfor også bl.a. bygningen for sin unikke arkitektur i samspil med omgivelserne samt for facadens begrønning, som i fremtiden vil skabe et særpræget udtryk. 

 

Vi vil gerne takke alle involverede og sende et stort tillykke til Good Food Group.

Læs mere om Vejle-Prisen her: https://www.vejle.dk/om-kommunen/nyt-og-presse/nyheder/den-baeredygtige-arkitektur-beloennet-med-vejle-prisen/