Jørgensens Hotel nomineret til Renoverprisen 2021

22. juni 2021

Vi er indstillet til Renoverprisen 2021 for vores gennemgribende renovering af Jørgensens Hotel

Renoverprisen hylder Danmarks bedste renoveringsprojekter, hvor I alt 6 vidt forskellige og flotte bygninger er nomineret. Det er vi utrolig stolte af.
I begrundelsen for nomineringen skriver Nominereingsudvalget blandt andet:
”Man kunne godt forestille sig, at arkitekterne havde haft et motto, der hed ’at føre tilbage og tilføre nyt’ i renoveringen af Jørgensens Hotel. Bygningen har været igennem en del gennem årene – i en sådan grad, at der inden renoveringen var klistret så meget maling på lofterne, at stukken var forsvundet. I renoveringen har de skrællet alt af, indtil de er nået frem til det ærlige og oprindelig udtryk. Og derfra har de med ny stil og enorm sans for detaljen skabt et sammenhængende og meget elegant boutique-hotel.” 

”Man må også fremhæve, at renoveringen af Jørgensens Hotel er et stort bidrag til omgivelserne. Bygherrer har haft en ambition om at give Horsens sin stolthed tilbage ved at renovere en meget central bygning i byen. Og de har gjort meget ud af, at få Horsens’ historie ind på hotellet – fx hænger der i både restauranten og på værelserne en masse kort og billeder, som de har fundet på naturhistorisk museum. Det er på mange måder en hyldest af Horsens og en gave til byen.”

Vi har brugt ca. 2 1/2 år på renoveringen af det smukke Lichtenbergs Palæ fra 1744 på Strøget i Horsens, hvor 60 dygtige underentreprenører sammen med vores dedikerede kollegaer, nænsomt har været med til at bevare bygningens sjæl, charme og historie.

Læs mere om projektet og nomineringsudvalgets begrundelse her (Eksternt link)